Recent am adăugat o nouă categorie de produse pe site-ul nostru, mai exact cărucioare pentru copii, unde dorim să vă prezentăm cele mai populare produse din această categorie, cu prețuri pentru toate buzunarele.

Cărucioarele pentru copii, sunt din punctul nostru de vedere, o alegere foarte importantă pentru viitorii părinți. De aceea dorim să vă detaliăm în acest articol cum alegi un cărucior de copii perfect pentru nevoile tale.

În primul rând trebuie să te gândești foarte bine în ce situații o să folosești viitorul cărucior pentru bebeluș. Și când spun asta mă gândesc că, un cărucior cât de ieftin cauți să fie, trebuie măcar să fie pliabil pentru a putea să-l bagi ușor în portbagajul mașinii sau de ce nu la bagaje într-un autocar sau mai știu eu ce spații mici de depozitare sau transport. Și acasă te vei încurca de el dacă nu se pliază, la fel și în transportul în comun, cum este metroul, unde vrei să nu cari căruciorul pe scări sus jos atunci când nu are cine să te ajute.

Un alt aspect de care trebuie ținut cont este calitatea din care este construit, accesoriile și funcțiile de care dispune căruciorul pentru copii.

Roțile căruciorului pentru copii trebuie neapărat să aibă un diametru mare. Gândește-te la ce trotuare și borduri avem în România și o să-ți dai seama cât de greu e să mergi cu un cărucior cu roți mici și din plastic. Deci într-o scurtă concluzie, căruciorul trebuie neapărat să aibă roți mari și din cauciuc moale în primul rând pentru confortul copilului, dar și pentru confortul celui care-l împinge.

carucior-copii-hauck-2Manevrabilitatea și siguranța sunt un aspect foarte important de care trebuie să ținem cont. Siguranța este strâns legată de posibilitatea de a bloca roțile căruciorului atunci când nu ținem mâna pe el. Degeaba avem această opțiune la cărucior dacă nu o folosim… deci e ca și șofatul, te-ai oprit pe loc tragi frâna de mână, la fel și cu frâna căruciorului, te-ai oprit pe loc activezi frâna.

Pentru bebeluș e important să nu cadă din cărucior, de aceea centurile de siguranță și bara anti-cădere sunt necesare.

Greutatea nu este neapărat un minus, un cărucior prea ușor, este firav și se poate defecta ușor. Deci aici trebuie să facem un compromis pentru a nu fi nevoiți să cumpărăm 2-3 cărucioare pentru fiecare nou născut. Știm bine că pe lângă bebeluș, cu siguranță va mai exista și alte obiecte ce își vor face loc în el.

Într-un scurt sumar un cărucior pentru copil trebuie să:

  • Dispună de posibilitatea de a bloca roțile;
  • Cărucior tip Landou;
  • Rucsac special pentru cărucior;
  • Mâner reversibil;
  • Spătar reglabil;
  • Pentru confort, roți cu rulmenți și umflate cu aer.